Cursuri electroliza, sunt specializarea care ne poate ajuta sa intelegem ca in epilare, ca în multe alte domenii, apar în permanență noi tehnologii. Ca specialisti in epilare avem nevoie de o intelegere holistica despre cum diferitele tehnologii si cum acestea se pot completa, cand este o tehnica mai indicata decat cealalta si cum isi pot preda stafeta.
Pentru a face o alegere informată a tratamentului, trebuie să cunoașteți diferitele metode, cum funcționează acestea și beneficiile lor. Permiteți-ne să vă arătăm două dintre cele mai eficiente tehnologii de pe piață în prezent: electroliza și fotoepilarea.
Electroliza ( Elecrtroepilarea )
Astăzi, Electroliza ( Elecrtroepilarea ) este încă singura metodă de eliminare permanentă a părului.
Această tehnică implică introducerea unuei sonde în foliculul de păr până la bulb.
Apoi se aplică un curent electric care distruge celulele care cauzează creșterea părului. Tehnicile de termoliză sunt cele mai frecvent utilizate deoarece sunt rapide și funcționează pe toate tipurile de păr, indiferent de faza în care se află. Alte metode, numite Blend, combină această electrocoagulare cu un curent direct (galvanic) pentru a produce o distrugere chimică. Necesită o aplicare mai lungă, dar sunt foarte eficiente împotriva părului puternic și distorsionat. Pentru a utiliza Blend-ul, însă, părul trebuie să fie absolut în faza anagenă, deoarece curentul galvanic necesită hidratare maximă pentru a crea reacția chimică (sodă caustică) care va distruge celulele germinale.
Astăzi, electroliza este foarte confortabilă datorită îmbunătățirilor aparatelor, care sunt mai puternice și produc un curent foarte rapid (în miimi de secundă). În plus, cu frecvența ultrarapidă de 27 MHz, disponibilă pe dispozitivele Apilus, curentul abia se simte.
Această frecvență, de două ori mai rapidă decât alte aparate de epilat de pe piață, face electroliza accesibilă tuturor datorită confortului sporit oferit. Dacă doriți un tratament de epilare 100% eficient și permanent, optați pentru electroliză.
Această tehnică dezvoltată acum 150 de ani a reușit să se adapteze și să beneficieze de cele mai avansate tehnologii.
Fotoepilarea
Aparatele laser și IPL (lumină intens pulsată) emit o rază de lumină care este absorbită de melanina din păr.
Acești pigmenți întunecați interceptează fotonii, iar energia produsă este transformată în căldură, aceasta pătrunde în foliculul de păr și distruge celulele germinale ale acestuia prin transfer termic.
Fotoepilarea permite tratarea unor zone extinse ale corpului și este recomandată în special persoanelor cu păr închis la culoare, aflat în faza anagenă.
Totuși, acest lucru nu produce o îndepărtare permanentă a părului de 100%. Este mai des denumită epilare pe termen lung, cu o reducere de aproximativ 80% a numărului de fire de păr și a diametrului acestora.
Acest procent poate varia de la o persoană la alta și de la o parte a corpului la alta.
Pentru un tratament permanent, părul rămas trebuie tratat cu electroliză. În plus, în ciuda numeroaselor avantaje ale acestei evoluții tehnologice, anumite tipuri de piele și păr necesită precauții speciale sau pur și simplu nu pot fi tratate cu fotoepilare, de exemplu:
• Piele neagră deoarece riscul de arsuri este prea mare. Este posibil să se reducă intensitatea, dar acest lucru ar fi insuficient pentru a distruge în mod satisfăcător părul.
• Păr gri, alb, blond sau deschis la culoare din cauza lipsei pigmentării închise (melanină). Nu este absorbită suficientă lumină pentru a distruge părul și bulbul acestuia.
• Pielea tatuata, aici aplicarea fotoepilarii poate rezulta in arsuri si degradarea tatuiajului, deoarece prigmentul tatuajului va atrage aproape exclusiv energia fotonica datorita contrastului ridicat, iar urmatorul rezultat va fi deteriorarea tatuajului datorita absobriei de forta termica distructiva in pigmentul tatuajului.
Pentru rezultate rapide și pentru a acoperi zone extinse ale corpului, fotoepilarea este soluția perfectă. Reduce părul într-un timp scurt. Totuși, nu vă va permite să tratați eficient toate tipurile de piele și păr și nu oferă îndepărtarea permanentă a părului.
Concluzie
Ambele metode și-au dovedit eficacitatea și beneficiile.
Electroliza se diferențiază prin faptul că poate trata părul și pielea de orice culoare. Este, de asemenea, tehnica ideală pentru părul facial cat si zonele tatuate si poate completa acel mic procent de fire de par rezistente ce raman de cele mai multe ori inca prezente chiar si dupa un ciclu de tratament laser sau IPL de success.
Pe de altă parte, laserul și IPL-ul pot reduce cantitatea de păr de pe zone mai mari într-un timp scurt. Prin urmare, operatorul are sarcina de a sugera un tratament mai bine adaptat fiecărui client, luând în considerare fototipul, culoarea părului, zona care trebuie tratată, contraindicațiile, sensibilitatea, timpul și bugetul disponibil. Un diagnostic precis și o explicație clară a rezultatelor probabile sunt cu siguranță esențiale.